Lokaal draagvlak

Domein De Bever zal de komende jaren een nieuw uitzicht krijgen. De stad Hamont-Achel vroeg verschillende partners om hulp en deed ook beroep op de deskundigheid van de eigen bewoners en andere belangengroepen.

In een speciaal in het leven geroepen werkgroep werden de koppen bij elkaar gestoken om het belevingspad uit te stippelen. Hierin kregen de lokale verenigingen, de mensen van de horeca en nabijgelegen landbouwers een stem.

Voor het afvangen van de vis, vroegen we advies aan lokale vissers en aan specialisten van de Limburgse vissenwerkgroep.  Zo kregen de vissen een goede thuis.

Bekijk het filmpje voor het resultaat van de eerste afvissing op 7 november 2017.

Er werd gekapt aan de rand van de vijver. Beslissen welke boom kon blijven staan en welke gekapt moest worden, deden we niet alleen. Tijdens de boomverkiezing op 21 oktober 2017 koos de werkgroep Beleving samen met de Milieu-en Natuurraad de bomen die een mooie toekomst krijgen. 

Hieronder vind je enkele getuigenissen terug van partners en vrijwilligers die betrokken waren bij de plannen voor het domein!

Irène Boonen

Vanuit de milieuraad mocht ik op 21 oktober mee helpen kiezen welke oude parkbomen mogen blijven staan.

Het houden van en met respect voor de natuur in al haar vormen is mijn ding. 

De werken zullen niet onopgemerkt voorbij gaan. Maar domein De Bever zal weer uitgroeien tot een gezond, mooi en natuurlijk stukje Hamont-Achel !

lid Milieuraad

Please reload

Oscar Lauwers

"Ik kan de toekomstplannen alleen maar toejuichen en ben blij dat ik mijn steentje kan bijdragen om het project te doen slagen."

Achelse Vissers

Please reload

Guy Joosten

"Als stad samenwerken met alle partners is een unieke kans voor domein de Bever."

Schepen van milieu Hamont-Achel

Bert Van Den Dungen

"Samen met mijn kameraden van de Achelse Vissers mogen we dit najaar helpen met het afvangen van de vis op de vijver. De vis krijgt een andere thuis in poelen en vijvers nabij. Ik ben heel benieuwd welke soorten we gaan aantreffen!"

Achelse Vissers

Please reload

Joke, Ilse en Hanne

"De natuur in domein de Bever is uniek. Samen met de werkgroep waarin alle belanghebbenden een stem krijgen, werken we aan een mooie toekomst voor het domein."

Regionaal Landschap Lage Kempen

Please reload

In de winter van 2017 gingen de werken aan domein De Bever van start. We vroegen enkele Hamont-Achelaren wat zij vinden van de facelift die domein De Bever te wachten staat. Bekijk hier de 3 getuigenissen of het compilatiefilmpje.