Kapwerken van start!

De aannemer begint met het kappen van de bomen rond de vijver op dinsdag 16 januari.

Bladval is een van de hoofdredenen waarom de vijver aan het toegroeien is. De bladeren van de bomen vallen in het najaar in het water en vormen zo een voedingsbodem voor de woekerplant parelvederkruid.

De bomen aan de rand van de vijver worden daarom grotendeels gekapt. Een aantal monumentale bomen blijven staan voor het uitzicht rond de vijver en voor de vleermuis, die jaagt in het gebied. Deze bomen werden in oktober vorig jaar tijdens een bomenverkiezing door lokale mensen verkozen. Meer informatie over de boomverkiezing vind je in de tab "participatie".

De kapwerken duren tot en met 26 januari. Omwille van de veiligheid van de bezoekers, zal het tijdens de werken niet mogelijk zijn om rond de vijver te wandelen. De rest van het domein blijft wel beschikbaar voor recreatie, ook het restaurant blijft bereikbaar. Er is een omleiding voorzien voor de groene wandeling. Volg de groene icoontjes op het terrein. Het deel van de trappistenwandeling dat rond de vijver loopt, is niet toegankelijk. Je kan deze wandeling via de Beverbekerdijk vervolgen.

Gelijktijdig met het kappen, begint het droogleggen van de vijver, dit zal het hele voorjaar duren. De vissen in de vijver zullen op regelmatige tijdstippen afgevangen en herplaatst worden.

Recente berichten