De werken zijn begonnen!

De werken zijn afgelopen dinsdag gestart.

De kapwerken rond de vijver gaan eerst gebeuren, samen met het leeglaten van de vijver. Hiervoor werd een pomp geïnstalleerd die het water naar de Stokkenloop overpompt. Twee filters moeten ervoor zorgen dat het schadelijke parelvederkruid niet mee overgepompt wordt.

Afgelopen dinsdag stond de vissenwerkgroep van Likona samen met de Achelse vissers weer paraat om de vissen te vangen en een nieuwe thuis te geven. Ze kregen hierbij hulp van de leerlingen van het Biotechnicum in Bocholt. Het waterniveau van de vijver wordt goed in de gaten gehouden, zodat er nog meer afvissingen kunnen gebeuren vooraleer het waterniveau te laag staat.

De wandelroutes rond de vijver blijven nog tot 26 januari omgeleid. Hou er rekening mee dat er hinder kan zijn van de werken. De horecazaak blijft bereikbaar.

In maart zal het hout van de kapwerken openbaar verkocht worden. Meer info volgt later.

Recente berichten