Update: kapwerken aan de vijver met een week verlengd!

De aannemer van de werken laat weten dat hij nog een week langer nodig zal hebben om de kapwerken rond de vijver van Domein De Bever tot een goed einde te brengen. Oorspronkelijk zouden de werken tot 26 januari duren, nu is men nog tot en met 2 februari aan het werk. Er werd ook een tijdje een pomp geïnstalleerd om het water van de vijver weg te pompen naar de Stokkenloop. Omwille van de hoge stand van het grondwater is het echter niet mogelijk om op deze manier het water uit de vijver te verwijderen. Er zal in een latere fase met een bemalingssysteem gewerkt worden om zo het water van de vijver af te laten waardoor de bodem van de vijver kan opdrogen. Het waterniveau is vandaag terug tot op een normaal niveau gestegen. Wel was het de afgelopen weken dankzij de lagere stand van het water mogelijk om de meeste vissen te vangen en een nieuwe thuis te geven.

Het is dus ook nog niet mogelijk om rond de vijver te wandelen. De nodige omleidingen van de wandelroutes zijn voorzien tot na de kapwerken (2 februari). Na de werken, kan je weer wandelen rond de vijver maar hou er rekening mee dat de paden moeilijker begaanbaar zullen zijn. De aannemer zal de paden wel herstellen maar in de oorspronkelijke staat herstellen heeft weinig zin omdat in augustus de tweede fase van de werken rond de vijver zal starten.

Hieronder alvast een foto impressie van de werken!

Recente berichten