Update werken augustus-september 2018

Volgende week start de volgende fase van de werken nl. het vijverherstel.

Dit betekent dat de randen van de vijver natuurvriendelijk worden ingericht in functie van de heikikker. De eilandjes in de vijver worden gedeeltelijk afgegraven en die grond wordt dan gebruikt om de vijverbodem lokaal te verhogen en de rand van de vijver te modelleren. Een pomp zal er voor zorgen dat de vijver droog blijft staan.

De zone langs het wandelpad wordt genivelleerd zodat de kwaliteit van het wandelpad verhoogt. In deze fase van het vijverherstel zal het parelvederkruid met de hand verwijderd worden en wordt de groei van dit woekerend kruid gemonitord. Elk klein stukje parelvederkruid dat achterblijft, is immers voldoende voor het plantje om verder te groeien.

Ook zal er in de open plek in het bos gestart worden met de volgende fase van het heideherstel en dat is het afgraven van de strooisellaag.

Deze week begint de aanleg van de belevingselementen langs het wandelpad.

In deze fase van de werken is het niet mogelijk om het pad rond de vijver te gebruiken. Er is een omleiding van de wandelroute voorzien.

Recente berichten